Välkommen till Medicinska biblioteket i Region Jämtland Härjedalen
Vi är till för dig som är anställd av regionen eller studerar på Läkarprogrammet vid Umeå universitet med studieort Östersund.

 

Näring och hälsa / Ulla Johansson.

Av: Materialtyp: TextTextSpråk: Svenska Förlag: Lund : Studentlitteratur, 2014Tillverkare: Spanien Upplaga: 3., [rev.] upplBeskrivning: 460 s. ill., tab. 23 cmISBN:
  • 9789144079820
Ämnen: DDC-klassifikation:
  • 613.2 23/swe
NLM-klassifikation:
  • QU 145
Annan klassifikation:
  • Vcc
  • Qcabc
Innehåll:
1. Introduktion -- 2. Rekommendatrioner och matvanor -- 3. Vegetarisk kost -- 4. Näringslära -- 5. Nutritionsstatus -- 6. Kosttillskott -- 7. Livsmedel -- 8. Mat och hälsa
Sammanfattning: Intresset för mat och hälsa är glädjande stort! Syftet med den här boken är att den ska ge både baskunskap och information om nya rön inom området samt fungera som en uppslagsbok för alla som är intresserade. Boken innehåller den klassiska näringsläran; energibehov, protein, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler, men täcker även in områden som livsmedelskunskap, nutritionsstatus och kosttillskott. Den här tredje upplagan är anpassad till de senaste nordiska näringsrekommendationerna (NNR 2012) och uppdaterad med aktuell forskning om näringsämnen, livsmedel och hela koster samt deras betydelse för övervikt, hjärt-kärlsjukdom, diabetes, cancer och osteoporos. Här beskrivs också matens betydelse för uppkomst och behandling av livsmedelsöverkänslighet samt hur olika vegetariska koster kan vara sammansatta och deras betydelse för hälsan.
Bestånd
Exemplartyp Aktuellt bibliotek Samling Hyllsignatur Status Förfallodatum Streckkod Exemplarreservationer
Bok Medicinska Biblioteket Region Jämtland Härjedalen Medicinska biblioteket Öppen samling 613 (Liknande titlar(Öppnas nedan)) Tillgänglig 52896110062
Antal reservationer: 0

Tidigare upplaga med undertitel: med speciella hänvisningar till vegetarisk kost

1. Introduktion -- 2. Rekommendatrioner och matvanor -- 3. Vegetarisk kost -- 4. Näringslära -- 5. Nutritionsstatus -- 6. Kosttillskott -- 7. Livsmedel -- 8. Mat och hälsa

Intresset för mat och hälsa är glädjande stort! Syftet med den här boken är att den ska ge både baskunskap och information om nya rön inom området samt fungera som en uppslagsbok för alla som är intresserade. Boken innehåller den klassiska näringsläran; energibehov, protein, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler, men täcker även in områden som livsmedelskunskap, nutritionsstatus och kosttillskott. Den här tredje upplagan är anpassad till de senaste nordiska näringsrekommendationerna (NNR 2012) och uppdaterad med aktuell forskning om näringsämnen, livsmedel och hela koster samt deras betydelse för övervikt, hjärt-kärlsjukdom, diabetes, cancer och osteoporos. Här beskrivs också matens betydelse för uppkomst och behandling av livsmedelsöverkänslighet samt hur olika vegetariska koster kan vara sammansatta och deras betydelse för hälsan.