Välkommen till Medicinska biblioteket Region Jämtland Härjedalen
❄️⛄❄️

Cover image

Omvårdnadsdiagnoser : definitioner och klassifikation 2018-2020 / T. Heather Herdman, PhD, RN, FNI, Shigemi Kamitsuru, PhD, RN, FNI (red.) ; översättning: Jan Florin.

Contributor(s): Herdman, T. Heather [edt] | Kamitsuru, Shigemi, 1961- [edt] | Florin, Jan, 1956- [trl] | NANDA International [isb]Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Publisher: Lund : Studentlitteratur, [2019]Manufacturer: 2019Edition: Fjärde upplaganDescription: 514 sidor illustrationer 23 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9789144125244Uniform titles: Nursing diagnoses Svenska Subject(s): Omvårdnadsdiagnos | Nursing Diagnosis -- classification | Omvårdnadsdiagnos | Nursing diagnosisGenre/Form: TerminologiDDC classification: 616.075012 Other classification: Vpg Summary: Omvårdnadsdiagnoser: definitioner och klassifikation är en tydlig guide och sammanställning av omvårdnadsdiagnoser som granskats och godkänts av NANDA-I. Utgåvan 2018–2020 av den internationellt erkända taxonomin har noggrant uppdaterats och reviderats och ger nu mer språkligt enhetliga diagnoser. Sammanställningen är gjord av T. Heather Herdman och Shigemi Kamitsuru. Alla introducerande kapitel har omformulerats för att även passa in på grundläggande nivå för blivande sjuksköterskor. Kapitlen innehåller den kunskap som behövs för att läsaren ska förstå bedömning, kopplingen till diagnostik samt syfte och användning av en taxonomisk struktur som underlag för sjuksköterskans omvårdnadsåtgärder i vården av patienten. Nytt i denna utgåva: ? - ??18 helt nya omvårdnadsdiagnoser och 72 reviderade diagnoser ? - ??Uppdateringar, förändringar och justeringar av de flesta definitionerna till omvårdnadsdiagnoserna, särskilt riskdiagnoser ? - ??Standardisering av termerna för de diagnostiska indikatorerna (kännetecken, relaterade faktorer och riskfaktorer) i syfte att skapa ytterligare tydlighet för läsare och kliniker ? - ??Kodning av alla diagnostiska indikatorer finns nu tillgänglig för de som använder en elektronisk version av taxonomin. Till denna bok finns också en webbplats som innehåller ytterligare information samt referenslistor. Se Thieme MediaCenter (http://mediacenter.thieme.com). Detta är den fjärde svenska utgåvan baserad på den elfte internationella. Boken är den enda i sitt slag i Sverige. Målgruppen är i första hand blivande och redan yrkesverksamma sjuksköterskor.
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Medicinska Biblioteket Region Jämtland Härjedalen
Medicinska biblioteket
Öppen samling 616 (Browse shelf (Opens below)) Available 80064090781
Total holds: 0

Originalets titel i publikationen: NANDA International nursing diagnoses

Titelrubrik: NANDA International

Omvårdnadsdiagnoser: definitioner och klassifikation är en tydlig guide och sammanställning av omvårdnadsdiagnoser som granskats och godkänts av NANDA-I. Utgåvan 2018–2020 av den internationellt erkända taxonomin har noggrant uppdaterats och reviderats och ger nu mer språkligt enhetliga diagnoser. Sammanställningen är gjord av T. Heather Herdman och Shigemi Kamitsuru. Alla introducerande kapitel har omformulerats för att även passa in på grundläggande nivå för blivande sjuksköterskor. Kapitlen innehåller den kunskap som behövs för att läsaren ska förstå bedömning, kopplingen till diagnostik samt syfte och användning av en taxonomisk struktur som underlag för sjuksköterskans omvårdnadsåtgärder i vården av patienten. Nytt i denna utgåva: ? - ??18 helt nya omvårdnadsdiagnoser och 72 reviderade diagnoser ? - ??Uppdateringar, förändringar och justeringar av de flesta definitionerna till omvårdnadsdiagnoserna, särskilt riskdiagnoser ? - ??Standardisering av termerna för de diagnostiska indikatorerna (kännetecken, relaterade faktorer och riskfaktorer) i syfte att skapa ytterligare tydlighet för läsare och kliniker ? - ??Kodning av alla diagnostiska indikatorer finns nu tillgänglig för de som använder en elektronisk version av taxonomin. Till denna bok finns också en webbplats som innehåller ytterligare information samt referenslistor. Se Thieme MediaCenter (http://mediacenter.thieme.com). Detta är den fjärde svenska utgåvan baserad på den elfte internationella. Boken är den enda i sitt slag i Sverige. Målgruppen är i första hand blivande och redan yrkesverksamma sjuksköterskor.